Maten och vardagen

Cecilia Walton på Kreativa Kök är en samarbetspartner till STAR och hon håller kurser i Matlagning. Hon brinner för mat, hälsa och hållbarhet och idag gästbloggar hon för oss för första gången! Vi är jätteglada över att ha med Cecilia i vårt team av professionella och dedikerade kursledare.

Sedan flera år tillbaka har mitt syfte varit att nå ut till konsumenterna och stödja dem i att hitta en bra takt och rytm i vardagspusslet. En stor del av vårt liv går ut på att äta och alltför ofta kan det bli ett ont måste. Det kanske landar i att man äter mycket hämtmat och halvfabrikat som både är dyrt, ofta ohälsosamt och mindre hållbart.

Hur kan vi då få mer kontroll och skapa en livsstil där de vardagliga sakerna inte känns övermäktiga? Ett sätt är att lära sig smart och effektiv matlagning, som ändå är hälsosam och god. Det handlar ju även om viss planering. Gör du det så spar du tid i det totala. Jag brukar säga att man kan laga sina egna matlådor och färdiglagade rätter, för de gånger då man inte är lika välplanerad. Då finns det alltid något man kan ta fram ur frysen som är snabbtinat och bara att slänga in i micron, men som ändå känns bra i magen!

2013 startade jag med att coacha privatpersoner hemma i deras egna kök för att komma igång med vardagsmatlagningen. Jag insåg förstås att det var ett ganska ineffektivt sätt att nå ut till många och tjänsten blev även dyr för kunden. Jag har sedan lagt den coachningen på hyllan. Fram tills för ett år sedan. Något jag tycker är så otroligt smart med den snabba digitaliseringen är att jag nu har möjlighet att nå ut till fler. I andra delar av landet och till och med i andra länder! Jag kan coacha i matlagning via webbkameran och du som är deltagare får laga mat och träna upp dig i ditt eget kök. Du slipper åka någonstans och du går en kurs på en timme och har sedan dessutom maten klar lagom till middagen för familjen! Passa på att gå den digitala kursen i samarbete med STAR och få lite nya maträtter i vardagen.

Cecilia Walton

Vi välkomnar gärna flera gästbloggare till vår STAR-blogg. Inläggen ska belysa olika aspekter av våra fyra verksamhetsområden: idrott, motion, hälsa och kultur. Gästbloggaren ansvarar själv för sin text och sina åsikter och dessa behöver inte nödvändigtvis delas av STAR.