Tankar från STAR:s ordförande

Idag gästbloggar STAR:s ordförande Jesper Houghton, och sammanfattar föregående verksamhetsår samt blickar framåt. Texten är även införd i verksamhetsberättelsen för 2021, som läggs upp på hemsidan inom kort. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sitt deltagande på STAR:s årsmöte som hålls 24 mars kl 17:30 på Stockholms Hotell- och Restaurangskola, Arenavägen 60, sal 118. Då får du samtidigt träffa alla i styrelsen. Sista dag för anmälan är 21 mars.

Vi kan nu lägga ännu ett år präglat av pandemin bakom oss, samtidigt som vi ser framåt mot återgången till ett mer normalt samhälle. Som en förening med kurser som huvudsaklig verksamhet har vi i högsta grad varit drabbade av restriktionerna. Samtidigt är vi stolta över att vi som så många andra hittat nya sätt att mötas, och genomfört kurser utomhus, digitalt eller i små grupper.

Förhoppningsvis har denna turbulenta tid fått oss att uppskatta livets värden och att tydliggöra vad som är viktigt på riktigt. För såväl den enskilde som för arbetsgivarna har hälsa i många fall kommit högre upp på prioriteringslistan. Och det är vi på STAR glada över! Hälsa är inte bara ett av våra verksamhetsområden utan något som genomsyrar allt vi gör. Vi vill att våra medlemmar ska uppleva glädje i fysisk träning, kulturella aktiviteter och eget skapande av olika slag.

Samtidigt som vi hållit igång kursverksamheten i STAR har vi arbetat en hel del bakom kulisserna. En del av detta ser ni resultatet av på vår hemsida. Vi håller på med digitalisering av en del administrativa rutiner och gör det snabbare och enklare för er medlemmar att boka och betala kurser. Från och med det gångna verksamhetsåret har alla kurser bokats och betalats direkt på hemsidan. Vi har även förberett för att medlemskorten ska bli digitala 2022.

Jag nämnde inledningsvis att jag ser fram emot återgången till ett mer normalt samhälle. Men med rätta kan man fråga sig vad som kommer bli det nya normala. Kommer vi jobba mer hemifrån? Kommer vi vara fortsatt digitala i stor utsträckning?  Kommer vi finna ännu större glädje i fysiska mänskliga möten? Kommer vi vistas mer i naturen? Kommer vi uppskatta varje dag som vi har hälsan som följeslagare? Det blir spännande att med öppna ögon gå in i denna ”nya” tid, både som medarbetare och STAR-medlem.

STAR har en lång tradition i Stockholms stad och år 2022 blir ett alldeles speciellt år, då vi fyller 25 år som förening! Vi ”steppar upp” och erbjuder fler kurser, tävlingar, överraskningar och roliga aktiviteter än någonsin. Vi i styrelsen ser fram emot allt detta och vi hoppas att även du gör det!

Jesper Houghton, ordförande

Vi välkomnar gärna flera gästbloggare till vår STAR-blogg. Inläggen ska belysa olika aspekter av våra fyra verksamhetsområden: idrott, motion, hälsa och kultur. Gästbloggaren ansvarar själv för sin text och sina åsikter och dessa behöver inte nödvändigtvis delas av STAR.