Vinnare i STAR:s fototävling

Vi på STAR säger grattis till Susann Wase på Norra Innerstadens stadsdelsförvaltning! Det var hon som skickade in den bild som har vunnit vår fototävling. Under temat Glädjefyllda träningsögonblick utlyste STAR en fototävling i samband med STAR-steget 2023. Susann vinner ett presentkort på 400 kr i valfri butik. Så här lyder motiveringen från STAR:s jury:

”Bildens fokus på hälsa och välmående återspeglas genom kvinnornas balans mellan fysisk aktivitet (armhävningarna) och avkoppling (representerat av vinglasen med vatten). Detta förmedlar en viktig balans i livet och en sund syn på aktiviteter och njutning. De fyra kvinnorna symboliserar styrka, samarbete och enighet. Genom bildens lekfullhet och kreativa utformning får vi som betraktare en visuell berättelse om sammanhållning och glädje i rörelse. Bilden har inte bara fångat fototävlingens tema Glädjefyllda ögonblick utan omfamnar även vår förenings kärnvärden: glädje, gemenskap, välmående och nyfikenhet.”

I bilden ser vi från vänster: Susanne Atterström, friskvårdsledare; Susann Wase, aktivitetssamordnare; Lotta Candert, hälsopedagog; Lillemor Roos, friskvårdsledare. Dessa fyra kvinnor arbetar på Hälsofrämjande enheten – Norrmalm/Norra innerstadens sdf.

Susann skriver:

Vi talar vi mycket om ”tvärt om” med våra seniorer.
Vi tänker ”tvärt om” utifrån där man är:
– har du tagit det lugnt hela förmiddagen så gör man tvärt om på eftermiddagen. Kanske hänger med på en rörelseglädje, promenad, tar en sväng på danspasset eller kör ett pass i gymmet.
– men har du haft en heldag med stress, massor med människor runt dig, tränat massor osv så kanske det på eftermiddagen passar sig bättre med en bastu, thai chi i lugn och ro eller en yoga utifrån din nivå.

Även vi i personalgruppen tänker så. Vi går våra steg, hänger med på utmaningar i STAR-steget, tränar privat på kvällarna och går ut med hunden – för att senare kunna unna sig ett glas vin och god mat.

Med denna bild vill vi förmedla att variation är bra – att tänka ”tvärt om” som ett enkelt sätt att hitta sitt lagom. Men ibland blir tiden knapp och man får kombinera!

STAR tackar för alla inskickade bidrag till fototävlingen! Nästa höst kör vi tävlingen igen, då med ett annat tema.

Nina Floreteng, STAR