Ordens magi – släpp loss din fantasi på vår kurs Kreativt skrivande

Vår tid är full av möjligheter att uttrycka oss, men ibland saknar vi rätt forum där vi kan öva upp vår kreativa formuleringsförmåga och dela tankar, känslor och fantasi i egna texter. Om du någonsin har velat utforska ditt kreativa skrivande eller återuppliva din passion för orden, då är vår kurs i Kreativt Skrivande den perfekta möjligheten för dig!

Så vad kan du förvänta dig av kursen? Låt oss ta en titt:

  1. Skapandets magi: Kursen tar dig med på en resa där du utforskar skrivandets värld, och du får hjälp att hitta din egen unika röst. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skribent, kommer du att upptäcka skapandets glädje på nytt.
  2. Engagerad kursledare: Jag har en passion för det skrivna ordet och älskar att se kursdeltagarna växa i självförtroende och kreativitet. Jag guidar dig genom olika övningar och skrivtekniker.
  3. Skapa varaktiga minnen: Genom att skriva berättelser, dikter eller andra texter kommer du att skapa minnen som varar livet ut. Du kan dela dessa med vänner och familj eller helt enkelt ha dem som ditt eget privata utlopp för kreativitet.
  4. Självutforskande: Kreativt skrivande handlar inte bara om att skapa berättelser, det handlar också om egen reflektion. Du kommer att upptäcka dig själv och dina tankar på ett helt nytt sätt.

Så här skriver Sonja Edenius, en av kursdeltagarna, om vad vi gör på kursen:

Kursen anordnas på distans en gång i veckan, vid sju tillfällen. Varje kurstillfälle startas med några minuters flödesskrivande. Du ges ingen tid att tveka och att tänka, utan din kreativa sida får en rivstart. När du går in i skrivandet släpper du praktiska tankar på jobb och andra måsten. Du möter en värld inom dig själv som består av ord, associationer och fantasi. Orden kan också fungera som en länk mellan rutiner i vardagen och det som du tänker på och drömmer om. Vid varje kurstillfälle får du en väl förberedd och välformulerad introduktion till dagens övningar. Du får skriva inspirerande dialoger om exempelvis en gräsklippare och en dammsugare som kommer i en vardagsfilosofisk diskussion med varandra. Du kan få en uppgift om att skriva en kort text utifrån tio ord eller meningar som börjar på bokstäver från första delen av alfabetet. Vid ett annat tillfälle fokuseras skrivandet på sinnesintryck. Du får möjlighet att gå och sniffa på allt möjligt i ditt hem och beskriva de intryck du får. Med förvåning märker du att vitlök påminner dig om arkiverade papper. Du får en överraskande genomgång av den stora mängd färgord som finns i vårt språk, för att nämna ett exempel: chockrosa. Orden får färg och must. Språket berikas och tankar utvecklas med hjälp av dina ordval. I kursen står lusten i centrum för skrivande. Du kan dela dina texter med gruppen om du vill och skriva vidare på övningar som du har påbörjat under kurstillfällena, men det är inget krav. Kursen Kreativt skrivande är som det låter, en stund varje vecka då du kan utveckla din ordfantasi och lust för skrivande.

Om du någonsin har övervägt att utforska den fantastiska världen av kreativt skrivande, anmäl dig till vår kurs i Kreativt skrivande. Låt oss tillsammans skapa, utforska och inspireras!

Nina Floreteng, STAR