Styrkan i “vi”

Vi är glada över att Staffan Carlnäs gästbloggar för oss idag! Han arbetar på Staff in Motion, vilka vi har samarbetat med i över ett decennium. De leverar plattformen till vår årliga hälsosatsning: STARsteget. Vi hoppas att du och din arbetsgrupp vill delta i höstens STARsteg, som går av stapeln 11 okt-7 nov.

En av de viktigaste faktorerna till att vi mår bra är känslan av ”vi”. Tillsammans blir det också lättare att underhålla hälsosamma rutiner. Något som är enklare sagt än gjort för de flesta.

Vem har inte någon gång haft tanken att gå på gymmet en mörk höstdag men istället somnat i soffan? Det har hänt mig fler gånger än jag förmodligen vill minnas men en sak vet jag. Har jag stämt träff med någon annan för en aktivitet då är jag på plats oavsett om jag är trött eller ej. Det fina i kråksången är att det i princip alltid känts som rätt beslut även i efterhand.

Alla behöver inte gå på ett gym utan det viktiga är att man hittar glädje i det man tar sig an.  Under STAR-steget får du som deltagare därför själv välja hur du plockar poäng vare sig det är via rörelse i vardagen, träning eller om du utför någon av de många hälsouppdrag som presenteras. STAR-steget kommer ge dig inspiration och nya sätt att tänka kring vad hälsa är för att inte tala om alla intressanta samtal som uppstår människor emellan.

Det absolut viktigaste under dessa veckor är dock att du har kul med dina kollegor och att ni tar er an STAR-steget som ett lag. Tillsammans blir ni starkare och glöm inte, det är du och dina kollegor som tillsammans skapar de fina resultat vi ser av STAR-steget varje år. Stort tack för det!

Staffan Carlnäs

Vi välkomnar gärna flera gästbloggare till vår STAR-blogg. Inläggen ska belysa olika aspekter av våra fyra verksamhetsområden: idrott, motion, hälsa och kultur. Gästbloggaren ansvarar själv för sin text och sina åsikter och dessa behöver inte nödvändigtvis delas av STAR.