Häng med i STAR-steget!

I en värld där vi ofta sitter fast framför våra skärmar, i möten och på våra arbetsplatser, är det allt viktigare att prioritera vår hälsa och välmående. En enkel, men kraftfull metod för att uppmuntra fysisk aktivitet och främja gemenskapen på arbetsplatsen är att tillsammans med dina kollegor delta i STAR-steget, vår årligen återkommande steg- och hälsoutmaning. Detta är ett fantastiskt sätt att sprida glädje och främja hälsa tillsammans. Här är några skäl till varför du bör överväga att delta i årets STAR-steg.

  1. Förbättrad hälsa: Att öka din dagliga fysiska aktivitet genom att gå fler steg har en positiv inverkan på din hälsa. Det minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, förbättrar blodcirkulationen och hjälper dig att hålla dig i form.
  2. Minskad stress: Promenader och fysisk aktivitet frigör endorfiner, kroppens naturliga humörförbättrare. Genom att delta i STAR-steget kan du reducera stress och öka ditt välbefinnande.
  3. Teambuilding: Att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål stärker relationer och samarbetsförmågan på arbetsplatsen. STAR-steget kan skapa en positiv atmosfär och hjälpa dig att lära känna dina kollegor på ett nytt sätt.
  4. Motivation: Att vara en del av en utmaning ger dig en extra dos motivation. Du vill inte vara den som drar ner teamets prestation, så du är mer benägen att göra en extra ansträngning för att nå dina stegmål.
  5. Skapande av goda vanor: Genom att delta i STAR-steget får du chansen att skapa långsiktiga hälsosamma vanor. Efter detta kan du fortsätta att upprätthålla din fysiska aktivitet och må bättre.
  6. Förbättrad produktivitet: När du rör dig regelbundet och mår bra fysiskt, ökar din produktivitet på arbetsplatsen. Du kommer att vara mer alert och fokuserad på dina arbetsuppgifter.
  7. Känslan av prestation: När du når dina stegmål och ser hur långt du har kommit, ger det dig en känsla av prestation och självförtroende. Det kan överföras till andra områden av ditt liv och arbete.
  8. STAR-medlemskap: Som deltagare i STAR-steget 2023 får du automatiskt ett medlemskap i STAR personalförening för 2024 med alla förmåner ett medlemskap innebär.

Så varför vänta? Anmäl dig till STAR-steget tillsammans med dina kollegor. Det är ett steg i rätt riktning mot en hälsosammare och mer sammanhållen arbetsplats och ni får uppleva glädjen och nyttan av att tillsammans främja hälsa och välmående.
Läs mer och anmäl dig på: https://www.starstockholm.se/starsteget/