Dela glädje och gemenskap i STAR:s bokcirklar

Vi bokälskare har aldrig tråkigt! Med en bok i handen eller i hörlurarna kan vi fördjupa oss i olika berättelser, världar och tidsåldrar. Vi upplever spänning, förundran, glädje och fascination genom böckernas värld. Även om läsningen i sig är en ensamaktivitet kan det bli ännu mer givande när man delar upplevelsen med likasinnade. I STAR:s bokcirklar möts vi för att diskutera böckerna vi läst. På så sätt berikar vi både läsandet och livet!

Det finns flera goda anledningar till att en bokcirkel kan ge en ny dimension i tillvaron. I en bokcirkel får alla chans att sätta ord på sina egna tankar och reflektioner. I diskussionerna utbyts idéer och tankar och du erbjuds möjlighet att ta del av andra deltagares perspektiv och tolkningar av samma bok. Detta kan i sin tur leda till att du får en djupare förståelse för bokens teman, karaktärer och budskap. Det kan också utmana och utvidga din egen tolkningsförmåga och ge dig nya insikter som du kanske inte skulle ha fått på egen hand.

I en bokcirkel får du möjlighet att upptäcka böcker och författare som du kanske aldrig annars skulle ha plockat upp själv. Genom att dela lästips och rekommendationer kan du introduceras till genrer och författare som ligger utanför din vanliga läsning. Detta kan utmana dina läsvanor och bredda ditt perspektiv. Kanske hittar du en ny favoritförfattare ?

Under de två år som vi på STAR har hållit bokcirklar har vi också byggt en gemenskap i gruppen. Vi delar alla en passion för böcker och berättelser, vilket skapar en grund för meningsfulla samtal och relationer.

Genom att vara en del av en bokcirkel kommer du alltid att ha en konstant källa till läsinspiration och rekommendationer. Att höra andra medlemmars entusiasm och engagemang kan öka din egen motivation och få dig att vilja utforska nya böcker och författare.

Så om du letar efter ett sätt att uppleva läsning på ett mer engagerande och givande sätt, ge STAR:s bokcirklar en chans. Det kan vara en resa full av glädje, lärande och oväntade upptäckter. Anmälan till onsdagscirkeln hittar du här. Och till torsdagscirkeln här.

Nina Floreteng, STAR

Nyfiken på vad vi har läst för böcker? Kolla in både listan och snittbetygen vi har gett böckerna.

HT21:

Bokskåpets hemlighet: Frida Skybäck4,1
Midnattsrosen: Lucinda Riley4,2
Den frusna trädgården: Kristin Hannah4

VT22:

När natten är som ljusast: Nadia Hashimi3,8
Bränn alla mina brev: Alex Schulman4
Innan ni tog oss: Lisa Wingate4,3
En sång för alla dom: Mike Gayle3,7

HT22:

Stöld: Ann-Helén Laestadius4
Midnattsbiblioteket: Matt Haig3,25
Sista sommaren: Eleonore Holmström4
En annan Alice: Liane Moriarty3,8

VT23:

Skilsmässan: Moa Herngren3,9
Frida Kahlo och kärlekens färger: Caroline Bernard3,6
Små eldar överallt: Celeste Ng3,6
När bergen sjunger: Nguyen Phan Que Mai3,2
Ett halvt andetag: Anna Agrell3,8