Varför ska vi äta kålrabbi?

Cecilia Walton på Kreativa Kök är en samarbetspartner till STAR och hon håller kurser i Matlagning. Hon brinner för mat, hälsa och hållbarhet och idag gästbloggar hon för oss igen! Vi är jätteglada över att ha med Cecilia i vårt team av professionella och dedikerade kursledare.

Ja det och om andra grönsaker vi “glömt”, kommer jag att prata om på nästa inspirationspuff via Zoom. Som du kanske vet arbetar jag med att förmedla hur du som konsument kan tänka mer hållbart för miljön och när det gäller just detta även vår egen livsmedelsförsörjning. Då världsläget ser ut som det gör har frågan blivit än mer högaktuell! Vi behöver säkra vår egen matproduktion och då behöver vi även lära oss vad vi kan odla i Sverige, men även vad vi kan laga av det.

Du får gärna boka din plats via knappen nedan.

Datum: 22 april
Klockan 8.00-8.30
Var: Här på Zoom-länken Meeting ID: 597 026 0262

Varmt välkommen!!

Här följer ett recept på petit choux, som är utmärkt bas för alla slags tilltugg före eller efter maten!

Petit choux
75 g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
Koka upp smör och vatten, dra från värmen!, vispa i mjölet under kraftig vispning, vispa i ett ägg i taget. Använd ballongvisp!
Spritsa ut små puffar, tänk på att de expanderar i ugnen. Små petit choux som på bilden ca 13 min i 200 grader varmluft.

GLAD PÅSK ÖNSKAR CECILIA PÅ KREATIVA KÖK!!

Vi välkomnar gärna flera gästbloggare till vår STAR-blogg. Inläggen ska belysa olika aspekter av våra fyra verksamhetsområden: idrott, motion, hälsa och kultur. Gästbloggaren ansvarar själv för sin text och sina åsikter och dessa behöver inte nödvändigtvis delas av STAR.