Vårsalongen är öppen (Bosse Rosén gästbloggar)

‌Bosse Rosén på Utemaningen är en samarbetspartner till STAR. Han har hållit uteaktiviteter för STAR-medlemmar i form av skogsbad och kvällsvandring i skogen med fotogenlyktor. I dessa tider är det många som har upptäckt allt underbart som naturen erbjuder i form av frisk luft, rekreation, träning, avspänning och vackra vyer. Vi på STAR tycker att naturen är en perfekt plats för motion, hälsa och kultur! Därför är det roligt att Bosse Rosén gästbloggar för oss idag!

Har du tänkt på att nästan allt du ser i naturen är snyggt? En mossa, ett träd eller ett grässtrå till exempel. Särskilt om du stannar upp och tar dig tid att titta riktigt noggrant. 

Hur kan det vara så? 

Tja, det kanske hänger ihop med biofiliteorin. Alltså den som menar att vi människor har en dragning till annat liv för att vi genom årmiljonerna utvecklats tillsammans med… mossor, träd och gräs. De är helt enkelt våra kompisar som får oss att må bra och slappna av. 

Eller så är det så att den mängd variation som finns i naturen är precis lagom för våra hjärnor. Inte kaos och inte helt förutsägbart. Lagom spännande utan att slå på stresslarmet. 

Men oavsett varför finns det så mycket vackert att upptäcka i Utomhuset. Nu på våren finns kanske tussilago där du bor. (Det gör det här i Tyresö nu.) 

Året runt finns träd och himmel. 

Så varför inte utnyttja ditt livstids medlemskap i världens största och bästa konstutställning? Vårsalongen är öppen. 

Gå en konstrunda idag! 

  • Gå ut. 
  • Titta noggrant på ett av naturens konstverk.  Upprepa efter behag. Du behöver inte fundera över stängningstider. 

Greppa vardagsharmonin. Trots allt. Det finns bara en av dig.

Bosse Rosén, Utemaningen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Vi välkomnar gärna flera gästbloggare till vår STAR-blogg. Inläggen ska belysa olika aspekter av våra fyra verksamhetsområden: idrott, motion, hälsa och kultur. Gästbloggaren ansvarar själv för sin text och sina åsikter och dessa behöver inte nödvändigtvis delas av STAR.