Grattis till Björn Erdal – vinnaren i STAR:s fototävling

Vi har nu utsett en vinnare i STAR:s fototävling HT20. Temat för tävlingen var i år ”vardagsmotion” och tävlingen låg som en utmaning i STAR-steget, vilket innebar att alla deltagare erbjöds möjlighet att vara med i vår fototävling. Vi är glada över att ni har varit aktiva både i STAR-steget och med era mobilkameror. Vi har fått in över 80 bilder! Det har kommit in mycket naturbilder, selfies och även en del hundbilder. Ni har fångat grynings- och kvällsljus. Ni verkar uppskatta vyerna i natur och stad. Och inte minst har ni varit ute och gått, vilket alla bilder på fötter vittnar om!

Den bild som vi utsett till vinnare är tagen av Björn Erdal, Rinkeby-Kista sdf.

Juryns motivering lyder: ”Under detta mycket speciella år har många passat på att skaffa hund. Förutom att vara människans bästa vän är ju hunden en utmärkt hälsoboost eftersom den får ut matte och husse på promenader flera gånger varje dag. Björns vinnarbild illustrerar hundpromenaden som enkel vardagsmotion. Skor, jacka, hundkoppel. Något mer behövs inte för att röra sig i vardagen. Promenadriktningen mot den lågt stående solen har också en symbolisk innebörd.”

Så här skriver Björn själv om motivet: “Att komma ut på promenader var mitt främsta motiv till att utöka vår familj med en hund, och vi valde en finsk lapphund som gillar långpromenader (promenader som vi aldrig skulle kommit ut på annars).

 Jag går nästan lika ofta runt och orienterar mig inne bland husen i Tensta där vi bor, i Bromsten, Rinkeby och nybyggena i Ursvik, som i naturen på Järvafältet (vinnarbilden) och vackra Järva DiscGolfPark. Mycket får man på köpet när man är ute med en hund – naturupplevelser, möten, en ny stig som man inte sett förut … inte bara motion alltså utan också stimulerande händelser. Mobilen är bra både som stegräknare och kamera. Jag inspireras ofta av ljuset. Ett vackert ljus får mig att ta upp kameran.”

Björn får som pris ett presentkort på 400 kr och en goodie-bag från STAR. Stort GRATTIS!

Vi hoppas att ni alla fortsätter med era promenader och njuter av både träningen och vyerna. Under STAR-steget nästa höst – 11 oktober till 7 november 2021 – kommer vi med ett nytt tema i vår populära fototävling.

Nina Floreteng, STAR

Läs om flera av våra medlemmar!
Can Alici – vinnaren i STAR-steget
Rolf Nyström – aktiv hälsocoach