En allt-i-ett-promenad

För de flesta av oss är det mycket som ska rymmas i agendan. Deadline på en jobbrapport, hämtning av barn på dagis och fritids, middag på bordet, tenta på universitetskursen, träningspass på gymmet, städning i garaget och samtalet till gamla moster. Det är en utmaning att balansera mellan alla krav som livet ställer på en, självvalda så väl som allt det som andra anser att man borde göra.

Ett intressant tips som jag läste om är att genomföra en aktivitet som samtidigt uppfyller flera saker på agendan. Om man till exempel behöver genomföra ett jobbmöte, konditionsträna och få frisk luft kan man kombinera dessa tre genom att ha mötet under en skogspromenad (tillsammans eller via telefonen). Att laga middag och ringa ett samtal brukar också fungera fint tillsammans. Själv brukar jag ofta kombinera promenad och telefonsamtal. Det gäller att vara lite kreativ här, meningen är inte att skapa mer stress utan mer tid!

Om du på din agenda har: ta en promenad, öka teamkänslan i arbetsgruppen och lära dig mer om Stockholm, varför inte göra allt på en gång! Vi rekommenderar då varmt en City Quiz Walk, som du som STAR-medlem får rabatt på. Det är en kul kombination av stadsvandring och frågesport i mobilen. Ett roligt, enkelt och billigt sätt att göra något tillsammans i arbetsgruppen, samtidigt som ni rör på er och upptäcker närmiljön.

Nu är vi mitt uppe i vår årliga steg- och aktivitetstävling STAR-steget. Du som deltar i den har säkert lagt märke till alla roliga uppdrag som dyker upp och som också ger poäng för att ta laget mot målet. Att anta uppdraget med att genomföra en City Quiz Walk i laget ger er steg, extra poäng, laganda och inte minst lite extra vetande om vår vackra och intressanta stad. Med andra ord: en aktivitet – flera fördelar!

Nina Floreteng, STAR