Stillheten – mellanrummet mellan våra tankar

Nu tänder ljungen sina lila eldar i skogen och flera härliga färger väntar oss ute i naturen framöver. Som älskare av sommaren tycker jag dock om att blicka tillbaka och fyllas av sommarens essens när höstvindarna letar sig innanför kragen. Och så länge jag gör det utan att det finns en inneboende komponent av flykt är det gott.

Det pratas så ofta om att vi ska leva i nuet. Även om de flesta säkert skriver under på att närvaro i stunden är något positivt, är det inte alltid lika lätt att leva upp till den devisen. Ibland behöver man ta en liten paus från den yttre världen för att inte tappa bort sig själv, för att den inre rösten och visheten inte ska försvinna i omgivningens brus. Helt enkelt för att hitta sin egen sanning, den sanning som är sannare än tankarna man tänker.

Vi på STAR ser som vår uppgift att göra det lätt att må bra och då behöver även stillheten få en plats i vår repertoar. Därför erbjuder vi yinyoga/restorative yoga där du med hjälp av mjuka rörelser och positioner kan finna ditt inre lugn. Det är yoga, mindfulness och kinesisk medicin i mjuk symbios. Du behöver inte aktivt söka efter stillheten, endast bjuda in den.

Jag hoppas att du kan stanna upp och ge dig själv tid för återhämtning. Njuta av det som finns och det som sker omkring dig – här och nu. Ibland jagar vi på utan att lägga märke till de små nyanserna. Tänk om det är just där – i mellanrummen – som du kommer hitta de största sanningarna?

Nina Floreteng, STAR