Släktforskning, grundkurs HT21

800,00 kr

En grundkurs i släktforskning för dig som är nyfiken på att utforska dina rötter.

Tillgänglighet: Finns platser kvar

Kategori:

Har du någon gång funderat över dina rötter och är nyfiken på att veta mer om dina förfäder? Då rekommenderar vi vår nybörjarkurs i släktforskning! Släktforskning är spännande och du kommer inte bara lära dig mer om dina släktingar utan även få en intressant ingång till historien. Detta är en gedigen och mycket prisvärd kurs som leds av en erfaren släktforskare, och du får de grundläggande kunskaperna för att komma igång med din släktforskning.

Under kursen går vi igenom var och hur du hittar information om dina släktingar. Du får lära dig om internet-resurser och digitala hjälpmedel, såsom dvd-skivor och databaser. Vi går också igenom hur du strukturerar och presenterar dina resultat.

Du behöver ha med dig en bärbar dator till kurstillfällena.

Information

Tid: Onsdagar kl 17:30-20:30.
Datum: 6/10, 13/10, 20/10, 27/10, 10/11, 17/11, 1/12 (7 ggr).
Plats: Stora konferensrummet, Eriksdalsbadet.
Kostnad: 800 kr för STAR-medlem. Icke medlem i mån av plats 1200 kr.
Ledare: Ulf Berggren

Om Ulf Berggren

Ulf har släktforskat oavbrutet i över fyrtio år och har skrivit åtskilliga artiklar och flera böcker inom området. Han är dessutom aktiv i flera släktforskningsföreningar, har sammanställt släktforskningsdatabaser och förra året tilldelades han det prestigefyllda Victor Örnbergs hederspris som utdelas av Sveriges släktforskarförbund till en framstående släktforskare som har gjort stora insatser för släktforskningen.