Kropps­medvetenhet HT21

400,00 kr

Vad har du för relation till din kropp idag och hur vill du att den ska vara i framtiden? I denna kurs lär du känna din kropp, dess rörelseapparat och feedbacksystem för att öka förståelsen för hur vi och våra kroppar skapar bra och dåliga rörelsemönster.

Kategori:

Kursen är digital. Vad har du för relation till din kropp idag och hur vill du att den ska vara i framtiden? I denna kurs lär du känna din kropp, dess rörelseapparat och feedbacksystem för att öka förståelsen för hur vi och våra kroppar skapar bra och dåliga rörelsemönster. Du får en förståelse för hur hela kroppen hänger ihop och hur delarna påverkar helheten.

Du får massor av tips på vad du kan göra för att förebygga besvär av stillasittande och dålig hållning och får lära dig skapa varaktiga förändringar i vardagen. Små förändringar kan nämligen göra stor skillnad för livskvaliteten! Övningarna syftar till att skapa medvetenhet om kroppen, öka rörelseomfång, aktivera stabiliserande muskler, förbättra hållningsproblematik och åstadkomma avslappning. Monica guidar er genom olika övningar och har genomgång med lite teori, frågor och svar.

Du behöver följande: Yoga matta eller liknande att sitta och ligga på, stol att sitta på och kunna ha som ett hand-stöd om det behövs, tennisboll (eller liknande boll), handduk eller filt att kunna rulla eller vika ihop som stöd, träningsgummiband eller scarf eller halsduk att använda som förlängning, tjockare vanlig gummisnodd (1-2 st), lite mjukare kläder så inget sitter åt, frigöra lite golvyta att kunna ligga och röra sig på.

Information

Tid: Onsdagar kl 18-19:30.

Datum: 13/10, 20/10, 27/10, 3/11, 10/11, 17/11, och 24/11  (7 ggr).

Plats: Online på Zoom via din dator, mobil eller surfplatta. Du får en länk på mail innan vi börjar. Denna länk klickar du på för att komma till mötet.

Kostnad: STAR-medlem 400 kr.

Ledare: Monica Wickbom.

Kursomdömen

Så här säger några tidigare deltagare om det mest värdefulla de fått ut av kursen:

”Att det går att ändra på felställningar i kroppen och bli mer besvärsfri.”

”Tips om övningar som gör att jag får mindre ont i ryggen och fötterna.”

”Förstå hur kroppen hänger ihop och påverkas av rörelser och ställningar.”

Om Monica Wickbom

Monica är utbildad terapeut inom massage, kraniosakral terapi och zonterapi. Instruktör i Bones for Life rörelse­intelligens och i Zhineng Qigong samt coachar i Mindfulness, Stresshantering och Självledarskap. Monica hjälper dagligen människor till återhämtning, bättre rörlighet och mindre smärta.