Bli Friskvårdsguide, utbildning i naturen VT22

2 320,00 kr

Under en hel utbildningsdag i naturen lär du dig guida andra till välbefinnande med lugn och fokus som tema.

Kategori:

Vill du hjälpa till att göra världen till en lite lugnare plats? Vill du tillbringa en hel dag ute i naturen med att öva välbefinnande? Då är kursen Friskvårdsguide för dig. Det är superkul att guida till välmående (och inte så svårt). Att leda grupper i naturen är givande och otroligt uppskattat. Och det kan vara både enkelt och effektivt.

Under kursen lär du dig ett antal beprövade övningar, och du får med dig ett färdigt upplägg du kan använda som det är – eller anpassa efter din speciella kompetens.

Så här är kursen upplagd i stort:

1. Det moderna dilemmat

En introduktion till dagens stora hälsoproblem, motivation, eget ansvar och hur naturen kan hjälpa oss må bättre både fysiskt och psykiskt.

2. Upplev och reflektera

Du guidas genom ett beprövat upplägg som deltagare. Efteråt reflekterar vi om övningarna och om hur du själv kan lägga upp en må bra-aktivitet i naturen.

3. Prova själv med beröm

Lär genom att göra. Du får prova att leda en kort övning. Efteråt förstärker vi det positiva och ger konstruktiv feedback. Du får uppleva känslan av att det är enkelt att guida till välbefinnande.

Allt det här ingår:

  • Upplevelsebaserad kurs helt utomhus. Ingen Powerpoint!
  • Dokumentation med övningsbank och förslag till upplägg för en friskvårdsguidning.
  • Digitalt Kursintyg.
  • Tygmärke Friskvårdsguide.
  • Möjlighet att använda ett digitalt Friskvårdsguide-märke på din hemsida eller informationsmaterial.
  • Tillgång till en sluten Facebook-grupp för Friskvårdsguider där du kan diskutera allt som rör friskvårdsguidning med andra som gått kursen.

Information

Tid: Kl 9-16.
Datum: 2/2 2022.
Plats: Gammelström, Tyresö. (Buss 873 eller 813C från Gullmarsplan till hållplats Nyfors. Därifrån är det ca 10 minuters promenad. Gå Gammelströms väg rak ner till första parkeringen. Där ses vi. Kommer du med bil finns parkeringsplats.)
Kostnad: 2320 kr för STAR-medlem (ordinarie pris 2900 kr). Ange koden STAR25 när du anmäler dig.
Ledare: Bosse Rosén
Länk till anmälan och betalning:

2 februari: https://billetto.se/e/bli-friskvardsguide-tyreso-lugn-och-fokus-biljetter-582024

  • Vi är utomhus hela dagen, även under fika och lunch.
  • Se till att ha riktigt varma och bekväma kläder efter väder.
  • Ta med dig egen lunch och fika (ingår inte i kursen.)

Om Bosse Rosén

Bosse är livsnjutare, naturhälsopedagog och instruktör i mindfulness. Han har ägnat sig åt friluftsliv i många former sedan barnsben, men återkommer ständigt till det enkla och kravlösa varandet. Bosse har en vision om att “förvilda vardagen” och göra stubbsittning till en folkrörelse. Han har lett uppskattade må bra-aktiviteter i naturen sedan 2004 och utbildat över 200 friskvårdsguider.

Du gillar kanske också…